Zonnepanelen én een thuisbatterij, de ideale combinatie!

Met de komst van de digitale meter is het aangewezen je energieverbruik te maximaliseren op de momenten dat de zon schijnt en je zonnepanelen bijgevolg effectief energie opwekken. Maar dit is uiteraard niet voor iedereen zo eenvoudig. Vaak zijn we overdag buitenshuis voor het werk of recreatieve activiteiten, en daardoor ligt de energiepiek eerder ’s morgens en ’s avonds. Zeker in de winter betekent dit – ondanks dat je zonnepanelen overdag voldoende hebben opgebracht – dat je toch van het openbaar net afneemt, en hiervoor dus moet betalen. Zonde, want dit is niet goed voor het milieu én niet goed voor je portemonnee.

Met een thuisbatterij los je dit grotendeels op! Vang de ongebruikte opgewekte zonne-energie overdag op, en gebruik deze ’s avonds, via je eigen thuisbatterij. Zo haal je terug weer meer rendement uit je groene investering, want je kan er je autoconsumptie mee verhogen van 30% tot wel 65%! Daarbovenop zorgt dit ook voor een financieel rendement tot wel 10%.

Dankzij de Vlaamse Overheid kan je tot eind 2024 beroep doen op een batterijpremie van maximum €2.550 (wat neerkomt op 35% van de gemiddelde investeringskost). Door deze subsidie geniet je van een groene investering met een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar in combinatie met zonnepanelen.

Bij P&L Bouwbedrijf volgen we elke evolutie rond groene energie op de voet. Alleen zo kunnen we u optimaal adviseren bij uw nieuwbouw of verbouwing. Wij werken voor uw huidige of toekomstige gezinssituatie de perfecte combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij uit, zodat u geen onnodige kosten maakt door een “oversized” installatie te plaatsen, of omgekeerd, dat u ondanks een groene investering toch nog aanzienlijke verbruikskosten hebt.

Bouw in vertrouwen, met P&L Bouwbedrijf!

Shopping Basket