P&L wenst u een zalige kerst en een moedig, gelukkig nieuwjaar

NOVITEIT INITIUM NOVUM – Het is nooit erg als het erg is! Wat een geluk, het kon veel erger zijn!
Halfweg de veertiende eeuw lieten naar telling voor die tijd meer dan 20 miljoen mensen het leven aan de pest. Dichter bij ons, omstreeks 1918-1919 woedde de Spaanse griep over de wereld, deze beruchte grieppandemie eiste naar schatting 100 miljoen levens…
Wie ooit het Memorial Museum bezocht in Caen (Normandië) komt meteen tot de verbluffende werkelijkheid, dat door een grotesk toedoen van de mensheid, 50 miljoen mensen omkwamen door een waanzinnige oorlog.


“Het is nooit erg als het erg is…”


Laat ons deze gedachte koesteren en een gebalde vuist maken naar het virus, laat ons moedig zijn, het is niet laf om bang te zijn, maar laat ons zonder vrees de angst verdrijven!
Volharden, de knie niet buigen en baas worden over dat verdomd virus.
Met veel medeleven en respect voor al wie getroffen is door Covid-19, maar met West-Vlaams boerenverstand en een gezonde mentaliteit zeg ik “wat een geluk, het kon veel erger zijn”…

Laat ons met kerst en nieuwjaar deze gedachte levendig houden.
Een zalig kerst en een moedig, gelukkig nieuwjaar.

Het P&L team:
Dieter, Deborah, Christa, Ignace, Dominique
Auteur: PalmerOp het einde van de 1ste Wereldoorlog sneuvelden vele jonge soldaten niet door een kogel, maar aan de gevolgen van de Spaanse griep. Veel van deze helden liggen ver van huis begraven in onze Vlaamse Velden.

Shopping Basket